Ohlášky 3. neděle adventní „GAUDETE“ 11. prosince 2022

  1. Dnes je 3. neděle adventní, zvaná: Gaudete – radujte se. Mešní sbírka je určena na opravy kostela.
  2. V tomto týdnu oslavíme:
    • v úterý 13.12. – památka sv. Lucie, panny a mučednice;
    • ve středu 14.12. – památku sv. Jana od Kříže, kněze a učitele církve;
    • za týden 18.12.bude 4. neděle adventní: v tento den skauti přinesou betlémské světlo pokoje, které na začátku mše svaté v 9:30 slavnostně přivítáme v našem kostele, kdo by měl zájem si světlo odnést domů, nechť si přinese lucernu.
  1. Vybízíme Vás, abyste neotáleli s předvánoční zpovědí: svátostí smíření Vám sloužíme vždy 20 minut před každou mší svatou;  také po domluvě rádi navštívíme nemocné a posloužíme jim svátostmi v jejich domovech.
  2. Ve všední dny doby adventní mše svaté v 8 hodin zahajujeme rorátním průvodem.
  3. Pán Bůh zaplať všem, kdo jste nám minulý týden pomohli připravit mikulášskou nadílku. Děkujeme také, všem kdo jste se zapojili do slavení novény a slavnosti Panny Marie Neposkvrně­né, i během pracovní dnů, proto jsme zvláště vděčni ministran­tům a Chrámovému sboru.
  4. V sobotu 17.12. v 9:30 Vás zveme na brigádu, kdy budeme svátečně zdobit kostel: postavíme betlém a stromky.  Pokud by se někdo chtěl zapojit až odpoledne, může přijít v 16 hodin, kdy se bude kostel uklízet
  5. Slezský německý spolek zve své příznivce z Opavy a okolí na mši svatou v německém jazyce, která se bude slavit v sobotu 17.12. v 16:30 v kapli Povýšení svatého Kříže v Matiční ulici v Opavě.